Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, αφιερώνεται φέτος στο μέλλον και στον επαναπροσδιορισμό του τουρισμού καλώντας όλους μας, επιχειρηματίες, τουρίστες, εργαζόμενους, κυβερνήσεις να επανεξετάσουμε και να σκεφτούμε τι κάνουμε και πώς θα το κάνουμε. Η υγειονομική κρίση των προηγούμενων χρόνων, η κλιματική αλλαγή αλλά και η ενεργειακή κρίση έχει αναδείξει νέες προτεραιότητες και έφερε στο προσκήνιο διαφορετικές προκλήσεις. Ο τουρισμός θέτει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο και το περιβάλλον και όλοι μαζί οφείλουμε να συμβάλουμε στο όραμα για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου, πιο ψηφιακού, χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτικού τουριστικού μοντέλου.
 
Η συμβολή του τουρισμού στην ανάπτυξη/ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδος είναι αδιαμφισβήτητη και ο αντίκτυπος του είναι πολυεπίπεδος καθώς εκτείνεται σε ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες. Για αυτό και είναι σημαντικό να σχεδιάσουμε και να πορευτούμε προς ένα πιο ανθεκτικό μοντέλο διαχείρισης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και με σεβασμό στο περιβάλλον.
 
Αυτό το μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης οραματίζομαι για την Χαλκιδική μας, όπου όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε το μέλλον του τουρισμού προάγοντας τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων, την ευημερία των Χαλκιδιωτών και την εποικοδομητική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
 
#rethinktourism

Διαβάστε επίσης..