Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας δεδομένης της συμβολής του τουρισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας της Ελλάδας. Η φετινή ημέρα αφιερώνεται στον Πράσινο Τουρισμό και τις Πράσινες Επενδύσεις υπογραμμίζοντας τη ζωτική ανάγκη για μία βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.

Ως επιχειρηματίας του τουρισμού αλλά και μέσα από την ενασχόληση μου σε επίπεδο φορέων και ενώσεων στον κλάδο τόσο σε τοπικό επίπεδο [ΤΟΧ, ΕΞΧ] όσο και σε εθνικό [ΠΟΞ, ΣΕΤΕ, ΞΕΕ], μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχουμε αντιμετωπίσει πρωτόγονες κρίσεις και σημαντικές προκλήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Έχω την τιμή να υπηρετώ ως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής από το 2009 και έχουμε καταφέρει να ηγούμαστε της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης του κλάδου μας πανελλαδικά, μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Και είμαι περήφανος που έχω βάλει και εγώ το λιθαράκι μου, ώστε η Χαλκιδική να πρωταγωνιστεί στα τουριστικά δρώμενα της χώρας. Η Χαλκιδικής μας εξελίσσεται, προοδεύει και προχωράει μπροστά, έχοντας βέβαια προβλήματα και ανοιχτά θέματα να λύσει ιδίως στις υποδομές μας. Η πράσινη ανάπτυξη, η βιωσιμότητα, η ικανότητας διαχείρισης (και αντίδρασης) με σχέδια έκτακτης ανάγκης που προβλέπουν κινδύνους, η ανάπτυξη τεχνολογίας και γνώσης και διαφοροποίηση δράσεων με στόχο την ανθεκτικότητα πρέπει να γίνουν απόλυτες προτεραιότητες.

Εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη Χαλκιδική, από όποια θέση και αν κατέχω, γιατί είναι ο τόπος μου και πιστεύω ότι όλοι μαζί οφείλουμε να συμβάλουμε στο όραμα για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου, πιο ψηφιακού, χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτικού τουριστικού μοντέλου.

#μαζισυνεχιζουμεμπροστα

Διαβάστε επίσης..