Γρ. Τάσιος: Η Χαλκιδική δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα αυτό που αξίζει στην προσφορά της και είναι καιρός πλέον αυτό να το αλλάξουμε
Ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μίλησε στην «Political» για την αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, τα τουριστικά έσοδα και την «ακτινογραφία» των τουριστικών ρευμάτων στην Ελλάδα. Παράλληλα, όμως, διεκδικεί μέσα από την υποψηφιότητά του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με τη ΝΔ μια πιο δυναμική εκπροσώπηση του Νομού Χαλκιδικής στα κέντρα των αποφάσεων αλλά και την αναγνώριση της συμβολής του νομού στη δυναμική του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού στη χώρα.
Ο ίδιος τόνισε ότι ο τουρισμός επαναβεβαιώνει τη σημασία του για την εθνική οικονομία και τη μεγάλη προσφορά του στην κοινωνία, σε μια συγκυρία που η χώρα και οι πολίτες το έχουν απόλυτη ανάγκη. Η εκκίνηση της σεζόν δείχνει να επιτυγχάνεται σίγουρα ο στόχος των τουριστικών εσόδων στα 15 δισ. ευρώ, που σημαίνει το 80% των εσόδων του 2019. Η ροή των κρατήσεων, όμως, είναι τέτοια που, αν δεν έχουμε κάποια απρόβλεπτη έκπληξη, μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι άμεσα συγκρίσιμο με τις επιδόσεις του 2019 ή ακόμη και να τις ξεπεράσει.
Αναφορικά με την ερώτηση για τις Βουλευτικές εκλογές στην Χαλκιδικής καθώς και για τα έργα υποδομής στην Χαλκιδική δήλωσε τα ακόλουθα:
Όλα στην ώρα τους. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι από κάθε θέση ευθύνης είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσω να λυθούν τα προβλήματα του απλού κόσμου, από τον οποίο και εγώ προέρχομαι. Αυτά τα προβλήματα, δυστυχώς, είναι διαχρονικά. Από τις οδικές υποδομές μέχρι τη διαχείριση των σκουπιδιών και την ανακύκλωση. Η οδική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη είναι κυρίαρχο ζήτημα, ειδικά για περιοχές όπως η Βορειοανατολική Χαλκιδική και η Σιθωνία. Αναμένουμε επίσης με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το ΣΔΙΤ για το φράγμα του Χαβρία, το οποίο θα δώσει λύση κατά μεγάλο ποσοστό στα ζητήματα άρδευσης και ύδρευσης. Δεν αρκεί, όμως, μόνον αυτό για να… ξεδιψάσει η Χαλκιδική, για αυτό πρέπει να δούμε και τα μικρότερα φράγματα για τα οποία έχουν γίνει μελέτες να μπουν σε τροχιά υλοποίησης. Αυτό το έμπρακτο ενδιαφέρον ζητά ο κόσμος. Μια αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση της Χαλκιδικής στα κέντρα αποφάσεων και αναγνώριση της μεγάλης συμβολής του νομού μας στο ΑΕΠ της χώρας, τόσο από τον πρωτογενή τομέα όσο και από τον τουρισμό.
Πηγή: HalkidikiPost