Από τη Φούρκα της Χαλκιδικής στις Βρυξέλλες και στην ηγεσία της Ευρώπης. Είναι η διαδρομή ζωής και προσφοράς του συμπατριώτη μας και καλού φίλου, Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Αριστοτέλη. Είχα τη χαρά να παραβρεθώ στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αρναία και να μοιραστώ αυτές τις συγκινητικές στιγμές αναγνώρισης του έργου, της αξίας και του ήθους του.

Αφοσιωμένος ευρωπαϊστής και με άριστη γνώση της θεσμικής αρχιτεκτονικής του ευρωπαϊκού οικοδομήματος έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας. Ειδικά κατά τη δύσκολη περίοδο που η Ελλάδα κινδύνευε να χάσει τη θέση της στην Ευρώπη, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ως ο πλέον στενός συνεργάτης του Γιούνκερ έπραξε στο ακέραιο το εθνικό καθήκον του και αποκρούστηκε η προσπάθεια ακραίων κύκλων να οδηγήσουν τη χώρα μας στην έξοδο.

Σε αυτή τη μεγάλη προσφορά του ξεχωριστή θέση έχει η Χαλκιδική, με το διαρκές προσωπικό ενδιαφέρον του για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση ευρωπαϊκών ευκαιριών και δυνατοτήτων και το άνοιγμα νέων δρόμων για την ποιότητα ζωής και την τοπική ανάπτυξη.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αποτελεί παράδειγμα έμπνευσης κι αυτοπεποίθησης για όλους μας και ειδικά για όσους συμμετέχουμε στα κοινά, έτσι ώστε από κάθε θέση ευθύνης να υπηρετούμε αποτελεσματικά και με συνέπεια την πατρίδα και τον τόπο μας.

#Μαζίμπορουμεπερισσοτερα

Διαβάστε επίσης..