Γρ. Τάσιος στη «ΜτΚ»: Με γνώσεις και πυγμή, με πανελλήνια επιρροή και εμπειρία Η αυτοδύναμη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαχειρίστηκε με επιτυχία κρίσεις, δεν έπαιξε τη χώρα στα ζάρια

Λίγα λόγια για εμένα… Γεννήθηκα στη Χαλκιδική το 1973 όπου ζω μέχρι σήμερα και είμαι περήφανος για τον τόπο μου και την καταγωγή μου. Στη Χαλκιδική μεγάλωσα και έμαθα τα πρώτα μου γράμματα. Πήρα το πτυχίο μου από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και το μεταπτυχιακό μου «Hotel Revenue Management» από το Cornell University της Νέας Υόρκης. Στη Χαλκιδική έκανα οικογένεια και μεγάλωσα τις κόρες μου, Βασιλική και Μαγδαληνή και από τη Χαλκιδική ξεκίνησα την επαγγελματική μου διαδρομή το 1992, ως ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μου επιχείρησης, που διατηρώ μέχρι σήμερα στα Ψακούδια.

Δραστηριοποιούμαι στα κοινά από το 2003, με την πρώτη μου εκλογή ως μέλος του δ.σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, της οποίας εκλέχθηκα πρόεδρος το 2009 και παραμένω στην ίδια θέση μέχρι σήμερα. Παράλληλα, είμαι πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής από το 2011. 

Η αγάπη μου για τον κλάδο με οδήγησε στο προσκήνιο πανελλαδικά, το 2012, όταν πρωτοεκλέχθηκα μέλος του δ.σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, όπου από το 2017 μέχρι σήμερα παραμένω πρόεδρος και παράλληλα Α΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Από το 2010 είμαι μέλος του δ.σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ το 2021 εκλέχθηκα πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού & Πολιτισμού του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. 

Είμαι περήφανος που μέσα στην πανδημία, εκπροσώπησα όλους τους Έλληνες ξενοδόχους και έβαλα την υπογραφή μου στη νέα κλαδική σύμβαση για να αυξηθούν οι μισθοί των υπαλλήλων μας σε διψήφιο ποσοστό μέσα στη διετία. Το 2014 υπήρξα υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και το 2019 υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Χαλκιδική. Έκτοτε, τιμώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και παραμένω ενεργά και καθημερινά στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και της δημιουργίας ευκαιριών για το Νομό μου.

Είναι κρίσιμο σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσετε το κόμμα μου γιατί βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι όπου η καθεμιά και ο καθένας μας διαθέτει τη δύναμη στην κάλπη για να δώσει την απαραίτητη ώθηση, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει στο αύριο και να μην ξαναγυρίσει στο «γκρίζο» χθες. Η αυτοδύναμη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαχειρίστηκε με επιτυχία κρίσεις, δεν έπαιξε τη χώρα στα ζάρια. 

Σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρή, έχει μια κυβέρνηση που τηρεί τις δεσμεύσεις της, παίρνει γρήγορες και σωστές αποφάσεις, μειώνει φόρους και ανεργία, αυξάνει μισθούς και συντάξεις, στηρίζει τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους πολίτες όταν η εισαγόμενη ακρίβεια ροκανίζει εισοδήματα, φέρνει επενδύσεις και δημιουργεί ανάπτυξη. Το κυριότερο, είναι μια κυβέρνηση που αναγνωρίζει τα λάθη της και διαθέτει τη θέληση και την εμπειρία για να τα διορθώσει.

 

Ζητώ την ψήφο σας γιατί είμαι και εγώ ένας από εσάς, ένας άνθρωπος του μόχθου που στη ζωή μου δεν τα βρήκα όλα εύκολα και τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Εναντιώνομαι στην αδικία, ανησυχώ για όλα όσα δεν έγιναν επί χρόνια στη Χαλκιδική, παρότι το άξιζε. Θέλω να “τρέξω” αποτελεσματικές λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας, δίχως δικαιολογίες. Σκέφτομαι τον πολίτη συμμέτοχο και όχι πελάτη και θέλω τον βουλευτή με γνώσεις και πυγμή, με πανελλήνια επιρροή και εμπειρία να διαχειρίζεται μεγάλες κρίσεις. Ξέρω να ανοίγω πόρτες, να ξεκλειδώνω προγράμματα και πόρους, να αξιοποιώ νέα εργαλεία και πολιτικές ανάπτυξης και με τον ίδιο ζήλο θα αγωνιστώ για όλες τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου σε όποιο χώρο και αν ανήκουν. Θέλω τη Χαλκιδική στην πρώτη κατηγορία!

Τρεις δεσμεύσεις για τον τόπο μου:

Δεσμεύομαι ανοιχτά, χωρίς περιστροφές για τα μείζονα ζητήματα για τη Χαλκιδική μας. Από το οδικό δίκτυο και τις υποδομές μας μέχρι την εκπαίδευση και την υγεία, από την αξιοποίηση των νέων εργαλείων του ΕΣΠΑ μέχρι τον ψηφιακό μετασχηματισμό της καθημερινότητας, τον βιώσιμο τουρισμό μας και την εξωστρεφή πρωτογενή παραγωγή μας, όλα είναι σημαντικά. Δεσμεύομαι λοιπόν να πολιτευτώ στη νέα εποχή, με νέα εμπιστοσύνη. Όποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνω είμαι έτοιμος πάντα να τις κάνω πράξη, ο κόσμος να χαλάσει. Αυτό έκανα σε όλη μου τη ζωή, αυτό θα κάνω και ως βουλευτής.

*Δημοσιεύθηκε στο αφιέρωμα για τις Εθνικές Εκλογές της “ΜτΚ” στις 07.05.2023 [https://bit.ly/3o3s2zM]
 
 

Διαβάστε επίσης..